Mogelijkheden op
De Bannink

Vertoeven in stijl

Huize De Bannink kan meer zijn dan alleen de leefruimte voor de bewoners en hun medewerkers.  Binnen is er plaats voor gezelschappen van 2 tot 50 gasten, die de informele huisregels (dus niet langer die uit het reglement van 1890) kunnen waarderen. Het is echter geen horeca gelegenheid: uitsluitend op uitnodiging van de bewoners kan door relaties incidenteel gebruik worden gemaakt van huis en/of tuin.

Menig bruidspaar heeft hier hun fotoshoot gedaan, oldtimersclubs komen hier graag voor een rustpunt, fitnessgroepjes hebben hier zo hun favoriete parcours, er loopt een MTB-route over het landgoed, dagjesmensen genieten graag van een picknick aan de waterkant, etcetera.

 En voor de liefhebbers van kunst: in het hoofdhuis kan de kunstcollectie Reiff worden bekeken, zie hiernaast. Op afspraak kan een klein gezelschap – maximaal 10 gasten – een begeleide rondleiding ontvangen. En op de Open Monumentendagen is De Bannink ook te bezichtigen.

Het omringende landgoed met afwisselend bos, essen, kolken en traditionele boerderijen is grotendeels publiek toegankelijk en aangenaam om in te wandelen. Hoewel schaars kunt u hier nog altijd reeën, dassen en ander wild op uw pad treffen. De hoofdbewoner is zelf IVN-natuurgids en is graag genegen om een cultuurhistorische natuurwandeling op het landgoed te verzorgen.

Let wel op: parkeren op het landgoed is gratis maar de parkeergelegenheid is beperkt.

LOUTER ONTSPANNING?

Vertoeven op Huize de Bannink klinkt aantrekkelijk, maar er wordt ook gewoon gewerkt: maar liefst drie kantoren zijn er gevestigd voor de bezigheden van de hoofdbewoners:

  • Trainers Academie is Nederlands langst bestaande opleidingsinstituut gespecialiseerd in het professionaliseren van communicatietrainers. Meer dan 1000 professional trainers behaalden hier hun erkende diploma. Nu blended trainen de nieuwe norm is, zet Trainers Academie wederom de toon.

 

  • TFC voorziet ontwikkelend Nederland van hulpmiddelen voor opleiding en training: video’s, trainingsoefeningen, competentietesten en assessments vormen de kern van het TFC aanbod.

 

 

  • Stichting The Life of mr. Wim Reiff behartigt de nalatenschap van de bekende kunstcollectioneur Wim Reiff, met meer dan 500 kunstwerken in de categorie Modern & Contemporary Art uit de periode 1950-2000. Een precies is te vinden op de Gallerie pagina