Plechtig moment: de gerestaureerde torenspits wordt – na een jaar afwezigheid – herenigd met de daktoren van Huize De Bannink.

Het heeft lang, héél lang, moeten duren, maar nu is het dan zo ver: de spits wordt herenigd met de toren van Huize De Bannink. In maart 2008 was de spits ‘even’ weg voor restauratie, maar al snel bleek dat het houtwerk te ver was vergaan om nog te kunnen opknappen. En toen begon het bekende getouwtrek tussen Monumentenzorg, beheerder en aannemers: moest voor de vernieuwde spits precies dezelfde houtsoort worden gebruikt, moest er echt bladgoud op de windvaan en meer van dat soort vraagstukken.

En toen het eindelijk allemaal beslist was moest het werk ook nog passen in de agenda’s en portefeuilles van de diverse onderaannemers. Tenslotte was er maar één bedrijf in het hele land dat het lei- en loodwerk nog op traditionele wijze kon aanbrengen.

De vreugde bij de projectleiding is dan ook niet minder groot als bij de landgoedbewoners nu de klus eindelijk geklaard is.